Njësia e Vaksinimit me Imunizim

Vaksinat

Dobite e vaksinimit te rregullt

Vaksinat janë preparate imunobiologjike të cilat kur futen në organizmin e njeriut në sasira të vogla provokon imunitet specifik. Pra vaksina është formë e dobësuar ose inaktive e një bakteri, virusi ose toksine. Organizmi prodhon antitrupa ose qeliza imunitare kundër bakterieve, virusve ose toksinave përkatëse.

Parandalimi me vaksina është metoda më e lire më e mirë dhe më efikase në luftë kundër sëmundjeve ngjitse, dhe e vetmja mënyrë për tu mbrojtur nga sëmundjet e caktuara ngjitëse. Vaksinat përgjithësisht tolerohen shumë mirë nga ana e organizmit dhe nuk shkaktojnë çrregullime. Dobitë e vaksinave i tejkalojnë rreziqet që vetë vaksinat  mbartin.

Vaksinat nuk mbrojnë vetëm individin por të gjithë komunitetin. Me vaksinimin e një numri të madh fëmijësh pengohet përhapja e mikrobit duke quar kështu në zvoglimin e sëmundjes deri në zhdukjen e saj.

Në fëmijeri  janë të aplikueshme vaksinat kundër polymielitit, difterisës, tetanosit, hepatitit B, kollës së mire, hemofillus influence tip B, fruthit, shytave, rubeoles dhe tuberkulozit. Në raste të veçanta rekomandohen edhe vaksinat kundër rrezikut nga sëmundjet si  gripi, lija e dhenëve ( varicele), meningokokut, pneumokokut  etj.

Këto vaksina janë të gjitha falas.

Në mënyrë kontinuele vaksinimi kryhet në Njësin Qendrore në QKMF, 10 QMF dhe 3 AMF.

Në këto shërbime kryhet vaksinimi i rregullt i fëmijëve sipas programit dhe  skemës së obligueshme të vaksinimit. Në këto njësi punojnë profesionist që kanë njohuri dhe trajnim specifik për vaksina.

Profesionistët shëndetësor bëjnë vlersimet e nevojshme për gjendjen shëndetësore të fëmiut para aplikimit të vaksinave.

Prindërit mund të konsultohenë me profesionistët shëndetësor dhe të marrin informatat e duhura për çdo gjë rreth vaksinimit të fëmiut.

Nëse pas vaksinimit  te fëmija shfaqen ndryshime që ju shqetësojnë duhet të  këshillohet mjeku juaj ose pediatri.


Kalendari i vaksinimit Rivaksinimi
Mosha Vaksina Aplikimi  Mosha Vaksinimi Aplikimi
Menjëherë pas lindjes BCG I.d.  12 - 18 muaj DTP I.m.
 HB I.m.   Polio Per os
2 muaj DTP - HB - Hib I. m.  6 - 7 vjeç DT I.m.
3 muaj DTP - HB - Hib I.m.   Polio Per os
4 muaj DTP - HB - Hib I.m.   MMR  
2 muaj Polio Per os  12 - 13 vjeç dT I.m.
3 muaj Polio Per os   Polio Per os
4 muaj Polio Per os  18 vjeç dT I. m.
12 - 18 muajMMR    
 

QKMF, rr. "Fehmi Agani" nr.20.

Orari i punës: 
E hënë – e premte: 07:00 – 19:00.

Dr. Nexhmendin Hoti, spec epidemiolog, shef i Shërbimit të Vaksinimit,
Dr. Naim Sveçla,
Dr. Xhevrie Canolli dhe
Dr. Florina Ushaku – Grezda.

QMF I , rr. "Ilir Konushevci".

Orari i punës:
E hënë – e premte: 07:00 – 14: 30
Igballe Veliqi, infermiere

QMF II, Lagjja "Kodra e Trimave"

Orari i punës:
E hënë - e premte: 07:00 -14:30
Zahide Uka, infermiere

QMF III, rr. "Xheladin Kurbaliu"

Orari i punës:
E hënë – e premte: 07:00 – 14: 30
Adile Shala, infermiere

QMF IV, rr. "Myrvete Maksuti", lagjja "Xhemajl Ibishi"

Orari i punës :
E hënë – e premte: 07:00 – 14:30
Elmaze Gashi, infermiere

QMF  V, Rr. "Nënë Tereza", lagjja "Dardania"

Orari i punës:
E hënë – e premte: 07:00 20:00
Dr. Ifeta Dragusha
Zyrafete Berisha, infermiere
Bahrie Hoti, infermiere

QMF VI, rr. "Hyzri Talla", lagjja "Bregu i Diellit"

Orari i punës:
E hënë - e premte: 07:00 – 14:30
Merita Matoshi, infermiere

QMF VII, rr. "Agim Qela", lagjia "Kalabria"

Orari i punës :
E hënë – e premte 07:00 – 14:30
Besa Dobratiqi, infermiere

QMF Matiçan

Orari i punës:
E hënë – e premte 07:00 - 14:30

QMF Besi

Orari i punës:
E hënë – e premte 07:00 - 14:30
Dhurata Ademi – Mirena, infermiere

QMF Hajvali

Orari i punës:
E hënë – e premte 07:00 - 14:30
Zahide LLugiqi, infermiere

AMB. Bardhosh

Orari i punës: 
E hënë – e premte 07:00 - 14:30
Shukrije Statovci, infermiere

AMB. Llukar

Orari i punës:
E hënë – e premte 07:00 - 14:30
Shukrije Statovci, infermiere

Orari

QKMFRr."Fehmi Agani" Nr. 20 - QendraNdrrimi i natës19:00 - 07:00Mjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 20:00SISH07:00 - 15:00QMG07:00 - 15:00Shërbimi Pediatrik07:00 - 15:00Shërbimi Specialistik07:00 - 15:00DSM07:00 - 13:30Shërbimi i Radiologjisë07:00 - 13:00Laboratori07:00 - 20:00
QMF - 1Rr. "Ilir Konushefci" Nr. 24Mjekësia Familjare07:00 - 20:00 Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 13:30 Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Gjinekologjia07:00 - 15:00Shërbimi Dermatlogjik07:00 - 15:00
QMF - 2Rr. ”Vëllezërit Fazliu Nr. 833 - Kodra e TrimaveMjekësia Familjare07:00 - 20:00 Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30
QMF - 3Rr."Xheladin Kurbaliu" Nr. 20 - TaslixheMjekësia Familjare07:00 - 20:00 Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00
QMF - 4Rr. "Myrvete Maksutaj" Nr. 15 - MedreseMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00 Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi i Radiologjisë07:00 - 13:00Ndrrimi i natës19:00 - 07:00
QMF - 5Rr. "Bulevardi I Dëshmorëve" Nr. 19- DardaniaMjekësia Familjare07:00 - 20:00 Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 20:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Shërbimi i Radiologjisë07:00 - 13:00Shërbimi i Gjinekologjisë07:00 - 15:00Ndrrimi i natës19:00 - 07:00
QMF - 6Rr. "Hyzri Talla" Nr. 89- Kodra e DiellitMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi i Gjinekologjisë07:00 - 15:00
QMF - 7Rr. Agim Qela - Lagjja KalabrijaMjekësia Familjare07:00 - 20:00 Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30 Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30
QMF - 8Rr. "Metush Krasniqi" Nr. 56, ArbëriMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30
QMF - 9Rr. "Xhavit Ahmeti", Nr. 229 - Lagjja e VneshtaveMjekësia Familjare07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00
QMF - 10Rr. "1 Tetori" Nr. 34 - Lagjja VelanisëMjekësia Familjare07:00 - 15:00 Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 15:00Shërbimi i vaksinimit07:00 - 15:00
QMF - 11Rr. "Abdyl Frashëri" Nr. 10 - Lagjia e MuhaxhereveMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi kronik07:00 - 19:00
QMF - HajvaliRr. ”Brigada” Nr.153 - HajvaliMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 13:30Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30
QMF - MATI-1Rr. "Nezir Mujaj" Pa numer - Lagjja e SpitalitMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30
QMF - BesiRr.”2 Prilli” - BesiMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 14:30Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 13:30
QMF – MATIQANRr. ”Struga” Nr.109 - MatiqanMjekësia Familjare07:00 - 20:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 20:00Laboratori07:00 - 13:30
QMF - VETERNIKRr.” Nekibe Kelmendi” - VETERNIKMjekësia Familjare07:00 - 15:00Shërbimi Stomatologjik07:00 - 15:00Laboratori07:00 - 15:00Shërbimi i Vaksinimit07:00 - 15:00Shërbimi i Radiologjisë07:00 - 15:00

Lokacioni